HVO (Hydrotreated vegetable oil)

HVO Van Aalst

HVO – Hét fossielvrije, hernieuwbare en emissie-arme alternatief voor diesel

Wilt u graag de impact van uw dieselvoertuigen op het klimaat en leefomgeving per direct enorm reduceren? Dat kan heel eenvoudig met de nieuwe dieselsoort HVO! HVO staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment. Deze diesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten. Hierdoor is HVO een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissie-arm alternatief voor traditionele diesel.

Rijden op HVO diesel biedt enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% en een veel lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, NOx, roet en zwavel. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor werkzaamheden in gesloten ruimtes of drukbevolkte omgevingen. Bovendien is HVO vrijwel geurloos en volledig biologisch afbreekbaar.

Dit product is vanwege de reductie op CO2-, fijnstof-, stikstof en zwaveluitstoot erg interessant bij overheidsaanbestedingen, waarbij in aanbestedingen vaak wordt gewerkt met MKI waarden.

DUURZAME VOORDELEN VAN HVO DIESEL

  • – Volledig fossielvrij
  • – Zeer lage CO2-uitstoot (maximaal 89% t.o.v. diesel)
  • – Minder uitstoot van fijnstof, roet en NOx
  • – Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
  • – Biologisch goed afbreekbaar

HVO is een hele zuivere en technisch hoogstaande dieselbrandstof. Het bevat vrijwel geen vervuilende bestanddelen zoals olefines (alkenen) en aromaten, waardoor het in de motor schoner verbrandt en dus minder emissies genereert dan conventionele diesel. Ook heeft HVO een zeer hoog cetaangetal van >70, wat ook weer gunstig is voor de verbrandingskwaliteit en emissie-uitstoot.

Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Een groot voordeel is dat dieselvoertuigen geen technische aanpassingen nodig hebben voor het gebruik van HVO. Bovendien kan deze diesel probleemloos langdurig opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit.

Comments are closed.

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
[contact-form-7 id="5208"]
Wij maken gebruik van cookies om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren.